Terreinen TESO vanaf 1 januari 2021 rookvrij | TEXEL | het '0222' gevoel
Logo texel0222.nl
<p>De veerhaven op 't Horntje.</p>

De veerhaven op 't Horntje.

(Foto: Jeroen van Hattum)
Texel Actueel

Terreinen TESO vanaf 1 januari 2021 rookvrij

De terreinen van TESO op ‘t Horntje en in Den Helder worden vanaf 1 januari rookvrij. Hetzelfde geldt voor de op- en afgangen van en naar de boot.

Dat heeft de veerdienst laten weten. TESO zegt met het rookvrij maken van de haventerreinen een bijdrage te willen leveren aan een zo gezond mogelijke omgeving voor iedereen. “Roken past daar niet in. Met het rookvrij maken van de veerhaventerreinen steunt TESO de landelijke beweging ‘Op weg naar een rookvrije generatie’, een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds.”

Op de boten en in de gebouwen van TESO was het al niet meer toegestaan om te roken.

Volgens TESO zorgt een rookvrije omgeving ervoor dat mensen niet worden blootgesteld aan tabaksrook, peuken en ander rookgerei als ze bij TESO op het terrein zijn. 

Reizigers en bezoekers worden straks met blauwe borden met een ‘Rookvrij vinkje’ op de nieuwe situatie gewezen. In januari worden alle asbakken van de terreinen verwijderd.

TESO: “Door een rookvrije omgeving wordt ook een bijdrage geleverd aan het terugdringen van vervuiling door sigarettenpeuken in de prachtige, kwetsbare natuurgebieden nabij de veerhavens van de veerdienst.”

Meer berichten