The Witches na voorpremières nu hoofdfilm in Cinema Texel | TEXEL | het '0222' gevoel
Logo texel0222.nl
<p>Sibyl is te zien tijdens de Seniorenmiddag.&nbsp;</p>

Sibyl is te zien tijdens de Seniorenmiddag. 

(Foto: filmfoto)
Texel Actueel

The Witches na voorpremières nu hoofdfilm in Cinema Texel

In Cinema Texel is de nieuwe versie van The Witches deze week de hoofdfilm. Vorige week was de film al te zien in de voorpremière, maar nu draait The Witches mee in het reguliere filmprogramma. Nieuw is Sibyl die te zien is tijdens de seniorenmiddag.

The witches

De visueel vernieuwende film van Zemeckis geeft aan het geliefde boek van Dahl een nieuwe invulling voor een hedendaags publiek. Het hartverwarmende verhaal vol zwarte humor gaat over een jonge weesjongen (Bruno) die eind 1967 bij zijn liefhebbende oma (Spencer) gaat wonen in het plattelandsstadje Demopolis in Alabama. Nadat de jongen en zijn grootmoeder enkele ogenschijnlijk charmante, maar duivelse heksen ontmoeten, nemen ze hun toevlucht in een luxe hotel aan de kust. Helaas komen ze net op het moment dat de Opperheks (Hathaway) haar handlangers undercover van over de hele wereld heeft laten komen om daar haar demonische plannen uit te voeren.


Sibyl  

Psychotherapeut Sibyl neemt het besluit om een groot deel van haar patiënten af te zeggen om weer te gaan schrijven. Haar plannen worden echter gedwarsboomd door Margot, een jonge gepassioneerde actrice die flink in de problemen zit en bij Sibyl smeekt om een afspraak. Margot is bezig met nieuwe filmopnames en heeft een affaire met haar tegenspeler Igor van wie zij nu zwanger is. Igor zelf is getrouwd met de regisseuse van de film. Sibyl raakt steeds dieper verwikkeld in het leven van Margot en wordt hierdoor geconfronteerd met haar eigen woelige verleden. Gefascineerd door de verhalen neemt zij de gesprekken op en werkt stiekem aan haar nieuwe roman. Als Margot Sibyl ook nog eens vraagt om naar Stromboli te komen voor het einde van de opnames, dreigen alle grenzen tussen Sibyl en haar patiënt te vervagen, evenals de scheidslijn tussen Sibyl’s verbeelding en de realiteit. Sibyl is een film van regisseur Justine Triet met in de hoofdrollen Virginie Efira (Le Grand Bain), Adèle Exarchopoulos (La Vie d’Adèle), Gaspard Ulliel (Juste la fin du monde), Sandra Hüller (Toni Erdmann) en Niels Schneider (Un Amour Impossible).


Het volledige filmprogramma

De Vogelwachter, Honest Thief, De Club van Sinterklaas, De Grote Sinterklaasfilm en Bigfoot Family zijn geprolongeerd. De hitfilm After We Collided drait zaterdag nog één keer. Voor het volledige filmschema: zie onder


Duncan Whyte

Meer berichten