Altviool en cello in Hoornder kerk - Concert week opgeschoven | TEXEL | het '0222' gevoel
Logo texel0222.nl
Texel Actueel

Altviool en cello in Hoornder kerk - Concert week opgeschoven

Altviolist Hessel Moeselaar en celliste Renate Apperloo, samen Duo Elon, treden zondag 22 november op in het Hoornder kerkje. Ze geven twee concerten. Het eerste begint om 15:30 uur, het tweede om 19:00 uur. Dit in tegenstelling tot het bericht in de Texel Vakantiekrant waarin de originele datum van 15 november genoemd wordt. Dit is in verband met de huidige Corona maatregelen verplaatst.

Altviool en cello: het is een ongebruikelijk huwelijk. Samen vormen ze de ‘de onderkant’ van het strijkkwartet en doorgaans ‘de middenstemmen’ van een symfonieorkest. Bij Duo Elon zijn ze de hoofdrolspelers, die samen een ongekende warmte en een heerlijke homogeniteit bieden. 

Op het programma staan de Inventies van Bach, de Duo’s die Bartók oorspronkelijk voor twee violen schreef, het maffe duet van Beethoven en het tot solo en ‘bas’ gereduceerde altvioolconcert van Garth Knox. Moeselaar en Apperloo, tevens lid van het snel furore makende Helikon Quartet, nemen je daarbij mee op een fantasierijke reis waarop het pure samenspel centraal staat.

Kaarten zijn in beperkte mate verkrijgbaar en uitsluitend via www.ihms.nl/concerten.

Meer berichten