Logo texel0222.nl
TexelTips

Klifhanger X #Kunsdt: virtueel festival

Loop met je telefoon door het bos en ontdek allerlei acts die je kunt zien en beluisteren. Op en rond het Sommeltjespad in De Dennen wordt nog tot en met zondag 8 november het virtuele festival Klifhanger X #Kunsdt gehouden.

Klifhanger X #Kunsdt loopt sinds eind september en biedt een alternatief voor Klifhanger, dat door corona werd afgelast. Het virtuele festival is een initiatief van kunstenaarscollectief #Kunsdt uit Beverwijk. Een proef daar trok 750 bezoekers, waarna de groep subsidie kreeg van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Daarmee kon de benodigde software worden doorgespeeld naar organisaties zoals die van Klifhanger, die hun eigen evenement door corona moesten schrappen.

Het festival in De Dennen biedt zeer uiteenlopende kunstvormen: van dans en film tot kleinkunst, poëzie en rock ‘n’ roll. In totaal gaat het om twintig voorstellingen, die ter plekke zijn opgenomen of een binding hebben met de locatie. Ze duren vijf minuten, het complete festival beslaat anderhalf tot twee uur.

Zoals bij een ‘echt’ festival zul je soms moeten kiezen. Ook zijn sommige acts maar een bepaalde tijd te zien of te beluisteren. Maar je kunt uiteraard nóg een keer langskomen en dan andere keuzes maken.

De prijs van een kaartje bepaal je zelf. Alle artiesten hebben hun voorstelling belangeloos opgenomen, maar delen mee in de opbrengst. Hoe meer je dus betaalt, hoe meer de artiesten ontvangen.

Meer informatie, ook over de voorstellingen, vind je op www.festival.kunsdt.nl.

Meer berichten