Logo texel0222.nl
Foto:
TexelTips

In de Herfstvakantie naar Museum Kaap Skil

Test je #Kaapskills!

Speciaal voor avontuurlijke kinderen! Met de doe-route ontdek je het hele museum, binnen en buiten, en test je je Kaapskills. Verkoop jij de meeste vis of kijk je als een jutter? Zes leuke activiteiten laten je kennismaken met het leven met de zee zoals dat vroeger was.

Onderwaterarcheologie

In de zee bij Texel liggen honderden wrakken van schepen die eeuwen geleden zijn gezonken. Duikers vinden er van alles: van scheepsonderdelen tot wapentuig en van handelswaar tot gebruiksartikelen. Te zien in de tentoonstelling Archeologie onder water.


Mike Bink fotografie

Schervenwrak

In 1822 zonk de Pieter Anthony voor de kust van Texel. Het ruim was gevuld met alles wat men nodig had om een koffieplantage in Suriname te stichten. Duikers vonden het wrak twee eeuwen later en noemden het Schervenwrak. Ontdek het verhaal en de vondsten in De ondergang van de Pieter Anthony. Alleen deze maand te zien: bijzondere kookketel uit het Schervenwrak.

Openluchtmuseum

Wandel binnen bij de visser en de timmerman en waan je 100 jaar terug in de tijd. In de authentiek ingerichte huisjes uit het oude dorp Skil komt het water uit de pomp, wordt gekookt op petroleumstelletjes en geslapen in de bedstede.


Patrick Piersma

Meer berichten