Logo texel0222.nl
Foto: Brendon Heist
Texel Actueel

Eeuwig verlangen bij Japanse pianiste

De pianiste Yukiko Hasegawa wordt gedreven door een eeuwig verlangen, dat zij verkent in het werk van Beethoven, Schumann en Franck. Zondag 11 oktober treedt de Japanse op in het Hoornder kerkje.

Eternal Longing, eeuwig verlangen, is de titel van het debuutalbum van Yukiko Hasegawa, gekozen uit E.T.A. Hoffmann’s roman Kreisleriana. “Eeuwig verlangen is het veronderstelde verlangen naar iets heiligs, iets werkelijk moois en diep bevredigends. Een gevoel dat ons ons hele leven vergezelt en het voor mensen haast onmogelijk maakt om lang gelukkig te blijven”, zegt ze er zelf over. “Het achtervolgt ons, drijft ons en zorgt ervoor dat we ons in prachtige kunstwerken willen verliezen en indrukwekkende landschappen gaan bekijken. Het zoekt naar een dieper begrip van het leven en ons aandeel in het oneindige van het bestaan en tijd. Het is ook de reden waarom ik piano speel.”

Yukiko Hasegawa, geboren in Japan en woonachtig in Nederland, staat bekend om haar verfijnde en gevoelige muzikaliteit, met een diep begrip van de vele verschillende stijlen in haar repertoire. Als fortepianist treedt ze zowel solo als in kamermuziekverband op. 

In verband met corona mag maar een beperkt aantal bezoekers bij het Hoornder kerkje naar binnen. Daarom treedt Yukiko Hasegawa twee keer op. Het eerste concert begint om 14:30 uur, het tweede om 19:00 uur. Entreekaarten zijn uitsluitend online te bestellen via www.ihms.nl/concerten.

Meer berichten