Lekker nazomeren bij Jan de Wit úw topSlijter | TEXEL | het '0222' gevoel
Logo texel0222.nl
Foto: Pieter de Vries
Eten & Drinken

Lekker nazomeren bij Jan de Wit úw topSlijter

Met hopelijk wat nazomer in het verschiet en nog niet volledig in herfsttijd, kunnen we genieten van een heerlijk glas rosé, witte wijn, Texels biertje of een lekkere borrel op een terras of in de eigen tuin. Ook na een lekkere wandeling of fietstocht, waarbij we natuurlijk nog steeds gepaste afstand bewaren is het een waar genoegen te gaan zitten met een echt Texels Juttertje.

Niet van de kruidenbitters? Geen enkel probleem. Of het nou een glas wijn, (speciaal)bier, likeur, whisky of port is, het aanbod van slijterij Jan de Wit is enorm. Kunt u zelf niet kiezen of wilt u zich een keer laten verrassen? Bij Jan de Wit úw topSlijter helpen ze u graag.


Pieter de Vries

Slijterij De Wit is een echt Texels familiebedrijf, van opa op vader op zoon. Het bedrijf is al sinds 1930, 90 jaar dus, gevestigd aan de Weverstraat in Den Burg en uitgegroeid tot de grootste slijterij van het eiland. U vindt hier wijnen uit alle delen van de wereld, bijvoorbeeld de populaire Argentijnse, Chileense en Zuid-Afrikaanse wijnen. Ook voor die liever alcoholvrij blijft, is er een breed assortiment aan alcoholvrije wijnen, wit, rosé en rood, met en zonder bubbels. Heeft u een hekel aan opdringerige verkopers? Bij slijterij Jan de Wit krijgt u alle ruimte om rustig rond te kijken. Heeft u toch vragen, natuurlijk helpen zij u graag.

Souvenirs en geschenkartikelen

Bijna weer naar huis en dan bedenkt u ineens weer dat u die avond nog naar een verjaardag moet. Het overkomt iedereen wel eens. Bij Jan de Wit kunt u terecht voor mooie geschenkartikelen, zoals verpakkingen met verschillende whisky’s, evenals de kwalitatief hoogwaardige jenevers en likeuren van distilleerderij Zuidam.

Een typisch Texels drankje is natuurlijk altijd een goede binnenkomer. Zeker aan de ‘overkant’ heeft niet iedereen Juttertje, TeXelse Gin of Kees Boontje - de bekende Texelse kruidenlikeur op basis van bruine rum – in de kast staan. Alle producten zijn verkrijgbaar in een mooie geschenkverpakking en worden door de medewerkers gratis voor u ingepakt, in ons uniek inpakpapier met Texelse print. ‘Maakt u zelf uw cocktails? Hiervoor hebben we onder meer diverse premium gins, zoals Hendrick’s, Bombay Sapphire en natuurlijk de TeXelse GIN en Wodka. Ook hebben we Scheepsbitter, Jonge Genever en de likeuren van Stokerij Texel’.

250 verschillende soorten whisky

Een goed glas whisky betekent voor iedereen wat anders. Want wat wil je uitgeven voor een fles whisky en wat is je smaak? Bij Slijterij Jan de Wit heeft u een keuze uit meer dan tweehonderdvijftig verschillende whisk(e)y’s. Eigenaar Jan de Wit: ‘Het meeste is Scotch en Irish, maar we hebben ook Canadese, Amerikaanse, zelfs Japans en drie Nederlandse whisky’s in ons assortiment. We hebben zelfs verschillende whisky’s van dertig jaar of ouder’. Iedere maand heeft De Wit een andere malt whisky in de aanbieding, de Malt van de Maand.

Uniek is onze eigen Single Cask Malt Whisky. Hiervoor hebben wij in Scotland een heel speciaal vat whisky aangekocht en op vatsterkte laten bottelen. Het unieke aan deze whisky is dat hij gelagerd is op een Armagnac vat. Dit geeft deze whisky een robuust karakter met o.a. een explosie van frisgroene appel, rijpe perzik en frisse vanille. Echt iets unieks!

Iedere maand is er een nieuwe ‘Wijn van de Maand’ en ‘Rum van de Maand’ met een speciale prijs. Slijterij De Wit heeft tevens een uitgebreid assortiment jenevers in diverse gradaties en korenwijn. Zo hebben ze jenever van vijf tot zelfs twintig jaar oud van kleine ambachtelijke distilleerderijen.

Populaire kruidenbitters

De belangrijkste dranken die eigenaar Jan de Wit verkoopt, zijn van het écht Texels Product. ‘Deze verkopen we het gehele jaar door en zijn ook geschikt om het hele jaar door te drinken. Naast de echt Texelse kruidendranken Juttertje en Kees Boontje verkopen we ook de wijnen van Wijngaard de Kroon van Texel en alle bieren van de Texelse Bierbrouwerij evenals die van Familiebrouwerij Diks, Tesselaar. Juttertje is een van de meest populaire kruidenbitters en wordt ook in de rest van Nederland verkocht’. Bij Slijterij De Wit is deze drank in verschillende formaten verkrijgbaar, van miniatuurkruikje van 4 cl. tot een grote kruik van maar liefst vijf liter.

Kijk voor onze actuele aanbiedingen op Jandewit-texel.nl

Jan de Wit úw topSlijter

Weverstraat 18 in Den Burg 

Telefoon. 0222 – 312 134

e-mail: jandewit.uwtopslijter@gmail.com

Meer berichten