Logo texel0222.nl
<p>Centrum van Den Burg.</p>

Centrum van Den Burg.

(Foto: Archieffoto: Texelse Courant)
Texel Actueel

Burgemeester Texel: “Code rood op Texel niet aan orde”

‘Code rood’ voor coronabesmettingen is op Texel niet aan de orde.

Dat zei burgemeester Michiel Uitdehaag donderdagavond aan het begin van de raadsvergadering.

De burgemeester en wethouder Huisman (economische zaken) zijn vandaag bezig geweest met contacten aan de overkant om iets te doen aan het negatief reisadvies dat woensdag door zowel Duitsland als België werd afgegeven.

Zij gaven de code af naar aanleiding van een toename van besmettingen in de grote steden, maar het advies geldt voor zowel de provincie Noord-Holland als de provincie Zuid-Holland en dus automatisch ook voor Texel.

Het advies leidde er vandaag op het eiland toe dat Duitse en Belgische gasten al hun koffers begonnen te pakken en ook de eerste annuleringen kwamen al binnen.

Texel kent tot nu toe sinds half maart veertien vastgestelde besmettingen met het coronavirus en één officieuze die nog bij in de jongste cijfers van de GGD stond. De VVV noemde de code rood vanochtend vervelend en zeer ongenuanceerd.

De Texelse VVD had volgens raadslid Nick Ran vandaag via de eigen contacten in Den Haag contact met minister Blok van Buitenlandse Zaken en die zou zich ook met de kwestie gaan bezighouden.

Meer berichten