Logo texel0222.nl
<p>Dorpsstraat in De Koog.</p>

Dorpsstraat in De Koog.

(Foto: Jeroen van Hattum)
Texel Actueel

VVV Directeur: “Code rood vervelend en ongenuanceerd”

Het is ‘heel vervelend’ dat Duitsland en België code rood hebben afgegeven voor de provincie Noord-Holland waaronder ook Texel.

Dat heeft directeur Frank Spooren van VVV Texel laten weten. Volgens hem is het ongenuanceerd, omdat de grootste besmettingen in Noord-Holland in Amsterdam zijn. Op Texel staat het aantal vastgestelde besmettingen met het coronavirus sinds maart bij de GGD op 14.

Spooren benadrukt dat het om een negatief reisadvies gaat voor Noord-Holland, maar dat Duitse en Belgische gasten nog wel altijd zelf kunnen bepalen of ze naar Texel afreizen.

“Het betekent alleen dat je bij terugkeer in Duitsland of België een corona test moet ondergaan. Als die negatief is, is de thuis quarantaine ook voorbij.”

Op het moment komt ongeveer 25 procent van onze gasten op het eiland uit Duitsland. Dat is minder dan gebruikelijk voor de huidige periode van het jaar; dan komt gemiddeld een derde van de gasten uit Duitsland.

VVV Texel is momenteel aan het inventariseren hoe er het beste met de ontwikkelingen in Duitsland en België omgegaan kan worden.

Als gasten zich melden met het verzoek om een vakantie te annuleren, kan dat volgens de VVV op basis van de afspraken die gemaakt zijn tijdens het boeken van de vakantie.

Meer berichten