Logo texel0222.nl
Texel Actueel

Pianoconcert in Eierlandsche huis

Pianisten Brit van Maanen en Jasper Bon geven zaterdag 12 september een concert in het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp. Op het programma staat werk van Bach, Scarlatti, Beethoven, Debussy en de Dollysuite van Fauré voor quatre mains. Aanvang 15:00 uur.

Brit en Jasper studeerden allebei aan het Utrechts Conservatorium. Tijdens en na haar studie speelde Brit niet alleen solowerken, maar ook veel kamermuziek. Zij geeft pianolessen en doceert muziek in het primair en voortgezet onderwijs. Jasper studeerde zowel piano als fagot. Sinds 2003 is hij fagottist in het Promenadeorkest.

Brit en Jasper spelen in het Eierlandsche Huis op een kleine Gaveau-vleugel. Gaveau is onlosmakelijk verbonden met de Franse muziekgeschiedenis. Joseph Gabriel Gaveau begon de productie van deze piano’s in 1848 in Parijs. Samen met Erard en Pleyel behoort hij tot de grootste pianobouwers van Frankrijk. 

Het concert duurt ongeveer anderhalf uur. De zaal is groot genoeg om voldoende afstand te houden. Entree €10,-; kinderen tot 12 jaar betalen €5,-. Reserveren via www.scarbomusica.nl/bespreking.php 

Meer berichten