Logo texel0222.nl
Texel Actueel

Chinees vuurwerk op viool

“Chinees vuur in Oost-Europese tradities.” Zo luidt de aankondiging van het concert dat de Chinese violist Qingzhu Weng zondag 27 september in het Hoornder kerkje geeft.

Qingzhu Weng heeft zich al op jonge leeftijd bewezen met belangwekkende prijzen in competities. Hoewel hij nog steeds tot de zeer jonge nieuwe generatie behoort, worden zijn spel en repertoirekeuze “verbazingwekkend volwassen” genoemd. Weng durft zichzelf neer te zetten met prachtwerken van Stravinsky en Lutoslawski en de heerlijk virtuoos romantische stukken van de Tsjechische violist en componist Josef Suk. Zo voegt hij Chinees vuur toe aan diepgewortelde Oost-Europese tradities. 

Qingzhu Weng werd vanaf zijn vierde jaar gekneed door de Chinese precisie en discipline voordat hij in 2014 op 13-jarige leeftijd naar Hannover trok voor zijn verdere opleiding. Inmiddels heeft hij verschillende prijzen gewonnen, waarvan de eerste prijs in de Ysaÿe International Music Competition het meest tot de verbeelding spreekt, en treedt hij veelvuldig op. 

Het concert in het sfeervolle Hoornder kerkje begint om 19:00 uur. Kaarten zijn uitsluitend online te koop via www.ihms.nl.

Meer berichten