Afbeelding

Texelse barbecue bij De Waddel

Algemeen Eten & Drinken

Samen met schapenhouder Jan-Willem Bakker door natuurgebied de Hoge Berg struinen en daarna samen bij zijn schapenboet genieten van een heerlijke Texelse barbecue. Dat kan in de zomer iedere woensdagavond. 

Jan-Willem is een bekende Texelaar, telg van een geslacht dat al eeuwen z’n geld verdient met de schapenhouderij. Hij heeft z’n bedrijf op hoeve De Waddel, een monumentale stolp uit 1625. De boerderij staat in het gebied rond de Hoge Berg, een keileemlandschap dat is ontstaan in de voorlaatste ijstijd.

Tijdens de wandeling vertelt Jan-Willem over Dapper, een initiatief waarmee hij zich samen met andere boeren op Texel inspant om het landschap te verduurzamen en de biodiversiteit te bevorderen. Daarna is er de barbecue, met Texels lamsvlees, een Texels biertje en andere producten van het eiland.

De wandeling, iedere woensdagavond in juli en augustus, gaat om 18:00 uur van start vanaf de parkeerplaats bij de Texelse Bierbrouwerij aan de Schilderweg, even buiten Oudeschild. Deelname kost €35,-, inclusief drie drankjes. Kinderen betalen €15,-. Reserveren kan via www.texel.net (trefwoord ‘Waddel’). 

Van onze partners