Logo texel0222.nl
Foto:
Texel Actueel

Enerverende reis van Barok naar Romantiek

De altviool is nog altijd enigszins het stiefkind onder de strijkinstrumenten. Liselot Blomaard is erop gebrand daar verandering in te brengen. Ze geeft zondag 2 augustus twee concerten in het kerkje van Den Hoorn. Aanvang 14:30 en 19:00 uur.

Liselot studeerde onlangs af als altvioliste. Zowel als soliste als lid van het mede door haar opgerichte ADAM Quartet slaagt ze er met originele programma’s in de altviool te laten klinken als een stem om rekening mee te houden. In het Hoornder kerkje doet ze dat met drie bijzondere werken die oorspronkelijk niet voor altviool zijn geschreven. Bachs Sonate voor viola da gamba, Schuberts Arpeggionesonate en De Falla’s Suite populaire espagnole voor viool en piano klinken bij Liselot alsof ze voor haar instrument zijn gemaakt. Daarmee wordt het concert een enerverende reis, van Barok via Romantiek naar de Spaanse volksmuziek uit de vorige eeuw.

Het concert is er één in de serie van de International Holland Music Sessions. Kaarten zijn uitsluitend online te koop via www.ihms.nl.

Meer berichten