Wonderlijk Wad: interactieve ontdekkingstocht | TEXEL | het '0222' gevoel
Logo texel0222.nl

Wonderlijk Wad: interactieve ontdekkingstocht

“Beleef de magie van de Waddenzee!” Met deze wervende kreet nodigt Ecomare bezoekers uit de nieuwe tentoonstelling Wonderlijk Wad te komen bekijken. Daarvoor moet je via www.ecomare.nl wel van tevoren een toegangsbewijs met tijdslot aanschaffen.

De interactieve tentoonstelling Wonderlijk Wad is een ontdekkingstocht door deze unieke plek op aarde. Een wildernis in onze achtertuin, die niet voor niets de status van UNESCO Werelderfgoed heeft. Wonderlijk Wad gaat over de Waddenzee in de breedste zin van het woord. Van de geologische geschiedenis tot de dwaalgasten, van de vaste bewoners tot de doortrekkers. Je ontdekt met spelletjes welke route een kanoet jaarlijks aflegt of wanneer de steenkool onder de Waddenzee is gevormd. Een indrukwekkende time-lapse film toont het getij en het steeds veranderende landschap. Ook de bedreigingen komen aan bod: klimaatverandering, vervuiling, overbevissing.

Spelletjes, filmpjes en laagdrempelige teksten maken Wonderlijk Wad geschikt voor elke leeftijd. Een introductiefilm neemt je mee door de geschiedenis van het gebied en stipt de thema’s aan die in de tentoonstelling worden behandeld. In deze film zijn prachtige natuuropnames gecombineerd met animaties en een heldere uitleg. 

In Wonderlijk Wad ervaar je de grootsheid van de Wadden. Dat is belangrijk, volgens Ecomare. “Hoe meer waardering er voor het gebied is, hoe beter het beschermd zal worden!”

Na afloop duik je in de afzonderlijke thema’s. Wie meer wil weten, kan bij Ecomare over alle onderwerpen verdiepende informatie vinden.

Meer berichten