Vioolvuuwerk van Hawijch Elders | TEXEL | het '0222' gevoel
Logo texel0222.nl
Foto: Foppe Schut
TexelTips

Vioolvuuwerk van Hawijch Elders

“Een avontuur vol enerverend vioolvuurwerk”. Dat mag de bezoeker volgens de organisatie verwachten van de concerten die violiste Hawijch Elders zondag 12 juli in het kerkje van Den Hoorn geeft. Deze beginnen om 14:30 en 19:00 uur.

Hawijch Elders heeft zich volgens kenners definitief gemeld aan het front van de Nederlandse vioolsolisten van de nabije toekomst. In 2018 won ze zowel de tweede prijs als de publieksprijs van het nationaal vioolconcours Oskar Back. Vorig jaar mocht ze de Kersjes Vioolbeurs in ontvangst nemen. Tekenen dat de violiste behoort tot de categorie ‘uitzonderlijk’. 

In het Hoornder kerkje neemt ze haar publiek mee op een reis langs even enerverende als diepgravende werken voor viool en piano van Debussy, Sibelius en Prokofjev. Ook minder bekend werk van Heinrich Wilhelm Ernst, de grootste rivaal en ‘opvolger’ van Niccolò Paganinim belooft onder haar handen een duizelingwekkend avontuur te worden.

De concerten maken deel uit van de serie International Holland Music Sessions. Kaarten zijn uitsluitend online te koop via www.ihms.nl.

Meer berichten