<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Activiteiten op het strand (archieffoto/gemaakt voordat de coronacrisis uitbrak).
Activiteiten op het strand (archieffoto/gemaakt voordat de coronacrisis uitbrak). (Foto: Archief Texelse Courant)
Texel Actueel

Texel dé vakantiebestemming voor de jeugd

Texel is in de ogen van de jeugd van 12 tot 18 jaar dé vakantiebestemming om heen te gaan.

Dat komt naar voren uit het Steden & Streken Merkenonderzoek dat Hendrik Beerda Brand Consultancy in Amsterdam heeft uitgevoerd. Het onderzoek beslaat de periode 2019 en 2020.

Volgens een verklaring van Hendrik Beerda is Texel in de ogen van jongeren van 12 tot en met 18 jaar de ideale mix voor een vakantie in eigen land. 

“De jongere doelgroep vindt met name het buitenleven op Texel aantrekkelijk, maar ook de sfeer en horeca op het Noord-Hollandse Waddeneiland scoren hoog. Een vakantie in Zeeland is de nummer twee vakantiebestemming voor jongeren. Deze provincie heeft voor hen dezelfde aantrekkelijke ingrediënten als Texel maar dan minder uitgesproken.”

Limburg, het Waddenzeegebied in het algemeen en Drenthe staan bij de jeugd op de derde, vierde en vijfde plaats als populaire vakantiebestemming.

Volgens het onderzoek komt bij ouders Zuid-Limburg als dé vakantiebestemming in Nederland uit de bus, gevolgd door Texel, de Veluwe, Zeeland en het Waddenzeegebied in het algemeen.

Er deden 17.400 mensen van 12 jaar en ouder mee aan het Steden & Merkenonderzoek dat in 2011 door Universiteit Utrecht werd ontwikkeld.

VVV Texel is blij met de uitkomsten. Directeur Frank Spooren sluit niet uit dat de onder de jeugd zeer populaire YouTube-ster Enzo Knol heeft bijgedragen aan de populariteit van Texel onder jongeren.

Knol – die 2,4 miljoen volgers heeft op zijn YouTube-kanaal - is al een paar keer op het eiland geweest en heeft daar uitgebreid verslag van gedaan in zijn filmpjes. Op YouTube is momenteel te zien hoe de familie Knol ook afgelopen week op Texel verbleef.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten