<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto:
Texel Actueel

De burgemeester van Texel: 'Bezoekers van Texel: welkom!'

Op het moment van dit schrijven worden de coronamaatregelen langzaamaan versoepeld. Onder andere op het gebied van reizen en toerisme, dat voor Texel natuurlijk van groot belang is. Hotels openen hun deuren, campings mogen weer open en per 1 juni zijn ook terrassen, restaurants en musea weer toegankelijk. Uiteraard onder voorwaarden: alleen als iedereen zich aan de maatregelen tegen het coronavirus blijft houden, krijgen we stap voor stap meer ruimte.

Vakantievieren ziet er dit jaar dus anders uit dan anders. Desondanks ben ik erg blij met deze versoepelingen, en dat geldt ook voor de Texelaars die onze gasten ontvangen en vermaken. Een gastvrij eiland als Texel kan én wil tenslotte niet zonder bezoekers en toeristen. Daarom heet ik u een heel warm welkom, ik ben blij dat u er bent.

Maar daarnaast wil ik vragen: houd u aan de coronamaatregelen en geef elkaar de ruimte. De versoepeling van de maatregelen betekent een beroep op ons allen om de 1,5 meter afstand na te leven, terwijl onze bewegingsvrijheid toeneemt. Houd 1,5 meter afstand tot elkaar, vermijd drukte, was regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog en blijf binnen als u verkoudheids- of griepklachten heeft

Texelse ondernemers zijn u graag van dienst. Winkels kunnen echter een beperkt aantal klanten tegelijkertijd toelaten. Probeer daarom op minder courante tijden uw bezoek te plannen. Veel winkels bezorgen aan huis, ook als u op een huisjespark of camping verblijft. Maak een terras- of restaurantbezoek niet te lang, zodat ook anderen kans hebben om hiervan te genieten.

Op Texel delen wij de ruimte met elkaar. Niet alleen met inwoners, maar ook met onze bezoekers. Ik vertrouw erop dat u elkaar de ruimte geeft. Iedereen heeft er belang bij virusvrij te blijven en te voorkomen dat een ander ziek wordt. Lukt het een ander niet zich aan de regels te houden? Spreek elkaar daarop aan. Want alleen samen krijgen we corona onder controle! Als iedereen bijdraagt, is de kans groter dat de beperkingen in bewegingsvrijheid verder worden terug geschroefd. Om uw en onze veiligheid te waarborgen, houdt de gemeente de vinger aan de pols, samen met andere organisaties zoals TESO, VVV, de ondernemers en de huisartsen.

Ik hoop van harte dat u, ondanks de geldende coronamaatregelen, een geweldig mooi verblijf op Texel heeft en geniet van alles dat ons prachtige eiland te bieden heeft. Er is gelukkig genoeg te beleven op Texel, ook in tijden van corona.

Maak er een mooie tijd van, blijf gezond, let goed op uzelf en elkaar en graag tot ziens!

Michiel Uitdehaag, burgemeester van Texel


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten