<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Zonsondergang
Zonsondergang (Archieffoto Henk Leyen)
Texel Actueel

Nieuwe app VVV geeft (te) drukke locaties op Texel weer

VVV Texel presenteert woensdag 20 mei de zogeheten ‘TexelMap’ app die ervoor moet zorgen dat het nergens op het eiland te druk kan worden.

De app is onderdeel van het zogeheten masterplan om de 1,5 meter economie op het eiland concreet vorm te geven.

Bedoeling is dat de app op ieder moment zichtbaar maakt hoe druk is het op populaire locaties op het eiland, zodat de spreiding van mensen kan worden gemanaged en het nergens te druk wordt. "Als de capaciteitslimiet is behaald, worden alternatieven aangeboden.”


Afbeelding van de nieuwe app. - VVV Texel

De VVV wil met de app inspelen op de verwachting dat Texel de komende tijd stapsgewijs meer bezoekers zal verwelkomen, omdat vakantie in eigen land momenteel aan populariteit wint als gevolg van de overheidsmaatregelen. 

De app is volgens Frank Spooren, directeur van VVV Texel, AVG-proof en gratis. “Met deze app dragen we bij aan de mogelijkheid om op een veilige en verantwoorde manier van het eiland te genieten. Een vooruitstrevende toepassing binnen onze toeristische branche waar we trots op zijn. Maar alleen de app is niet voldoende, ieder individu speelt hierin een belangrijke rol. We vragen onze inwoners en gasten dan ook om de maatregelen, die van overheidswege zijn ingesteld, nadrukkelijk te volgen.” Een van die maatregelen is het advies om drukte te mijden. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten