<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Gerard Timmerman
Texel Actueel

Campings met privésanitair per 1 mei open

Er zijn opnieuw veranderde regels voor campings. Dat maakte de gemeente - in aansluiting op de nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio - bekend. Op Texel mogen kampeerterreinen met privé-sanitair vanaf vandaag open. De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft de regels hiervoor aangepast in lijn met de rest van Nederland.

De afgelopen weken bleef onduidelijk hoe het zat. Om alle onduidelijkheid weg te nemen, is de noodverordening aangepast. 

"Indien mensen een chemisch toilet gebruiken, moet er ook de mogelijkheid zijn om op de camping of het kampeerterrein te lozen in de daarvoor bestemde voorzieningen, ondanks dat de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen nog dicht zijn.  De gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen op recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen, kleinschalige kampeerveldjes, parken, natuurgebieden, jachthavens en stranden blijven gesloten. Het is de verantwoordelijkheid van de eigenaren van campings & kampeerterreinen dat er gehandeld wordt volgens de richtlijnen in de noodverordening COVID-19 die is vastgesteld op 30 april 2020", meldt de gemeente. 

De algemeen geldende veiligheidsmaatregelen gelden ook voor campings: Samenkomsten organiseren of laten ontstaan zijn verboden. Het is verboden zich in een groep van drie of meer personen op te houden zonder tot de dichtstbijzijnde persoon in die groep en andere personen een afstand te houden van ten minste 1,5 meter. Kantines en centrale sanitaire voorzieningen blijven gesloten. Bekijk hier de noodverordening. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten