<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto:
Texel Actueel

Een vlot voor de grijze zeehonden in Ecomare

In het bassin van de grijze zeehonden van Ecomare drijft sinds kort een robuust houten vlot. Het is grotendeels gemaakt van restmaterialen. De wens voor een vlot lag er al lang, maar de tijd om er een te maken ontbrak. Nu de medewerkers zoveel mogelijk thuis of van elkaar gescheiden moeten werken, was dit een mooie klus. De grijze zeehonden én de dierverzorgers zijn er blij mee!

Erik Willebrands van de Technische Dienst van Stichting Texels Museum ging de uitdaging aan om, tegen zo min mogelijk kosten, een stevig vlot te bouwen. Van reststukken kunststof pijpen maakte hij de drijvers, die hij aan elkaar verbond met stroken kunststof die hij uit een afgedankte plaat maakte. Alleen de hardhouten planken moesten worden gekocht. Aangezien van oude materialen een nieuw product is gemaakt, is het vlot een fraai voorbeeld van upcyclen. Het past ook in de filosofie van Ecomare om zo duurzaam mogelijk te werken.

Hergebruikt of niet, voor de zeehonden is het vlot helemaal nieuw. Annie, de grijze zeehond die het meest van spelletjes en uitdagingen houdt, klom er direct op. De grijze zeehonden kunnen, net als de andere zeehonden, op hun strandje liggen. Dat doen ze ook vaak, maar een strandje is toch anders dan een vlot. Het dobbert, de dieren kunnen er onderdoor zwemmen en het biedt schaduw. Annie vond het in elk geval onmiddellijk een verrijking van haar mogelijkheden.

Ecomare De Koog
Ecomare is het centrum voor wadden en Noordzee en een zeehonden- en zeevogelopvang op Texel.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten