<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Schrijver Nico Dros en zanger/gitarist Jaap Dros oogsten noten!
Schrijver Nico Dros en zanger/gitarist Jaap Dros oogsten noten! (Foto: )
Texel Actueel

Dwarse verhalen en rebelse muziek van Nico en Jaap Dros

Aansluitend bij het thema van de Boekenweek: 'Rebellen en dwarsdenkers' leest Nico Dros dwarse verhalen en zorgt Jaap Dros voor rebelse muziek in de bibliotheek van Texel. Ze doen dit samen op woensdagavond 11 maart. Aanvang: 20.00 uur. Het belooft een bijzondere avond te worden.

Nico leest een aantal 'dwarse' en 'controversiële' fragmenten en verhalen voor uit zijn oeuvre en wellicht een paar gedichtjes uit zijn Texelse dichtbundel ('Meike om reeuw in te biete'). Jaap zal tussendoor wat 'recalcitrante' en 'alternatieve' songs zingen en spelen (deels van eigen hand), die een beetje buiten de gebruikelijke songteksten vallen. Hij zal de liedjes van een korte toelichting voorzien.

In de muziek van Jaap is literatuur en poëzie nooit ver weg! Denk aan 'Het zwetende beeld' van Martinus Nijhoff, een gedicht dat hij op muziek heeft gezet, het hartverscheurende lied in het Tessels 'Eve veul', dat hij schreef voor een Op sien Tessels-bijeenkomst. Verder een gedicht (op muziek) van Willam Butler Yeats, de grote Ierse dichter (won ooit de Nobelprijs voor literatuur) 'The wandering Aengus'. En wellicht speelt hij één of twee gedichten (op muziek) van Bloem uit zijn Bloem-programma, dat hij samen met Jan Kühne in den lande ten gehore brengt.

Woensdagavond 11 maart in de bibliotheek van Texel, Drijverstraat 7 in Den Burg. Aanvang 20.00 uur.

Entree: €5,00. Aanmelden en tickets via www.kopgroepbibliotheken.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten