<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Kaap Skil
TexelTips

Naar een museum in de kerstvakantie

Ook bij slecht weer is er op Texel veel te doen. Bij de musea bijvoorbeeld. Museum Kaap Skil en Ecomare hebben met speciale vakantieactiviteiten veel extra's te bieden en de Oudheidkamer is eind december een paar dagen open. Een aanrader ook, maar dan vooral bij helder weer, is een beklimming van de vuurtoren.

Vogels die in de winter op het eiland zijn, maar in de zomer elders broeden, worden wintergasten genoemd. Je kunt bij Ecomare helpen pindasnoeren voor ze te rijgen en een medewerker staat op gezette tijden met een presentatiekar vol voorbeelden van wintergasten in het museum. Wintergasten zijn ook de zeehonden en vogels die deze maanden in de opvang verblijven. De meeste aandacht trekt Snow White, een albino zeehond die in oktober werd gevonden op de Waddendijk.

Op verschillende dagen is het inloopatelier bij Ecomare geopend en kan er worden geknutseld. Dat kan ook in het sfeervol versierde Museum Kaap Skil. In het Museumcafé liggen materialen klaar om een sleutelhanger of kerstkaart te maken. Daarnaast zijn er verschillende workshops: van het maken van een bootje in een fles tot scheepspost schrijven. De jutters vertellen regelmatig stoere en sterke verhalen en een gids wandelt door het oude dorpje Skil. Ook de nieuwe tentoonstelling Schip in Zicht is een bezoek zeker waard.

De Oudheidkamer is op 23, 24, 27, 28 en 30 december geopend. Het kleine, knusse museum in het centrum van Den Burg is sfeervol aangekleed door de vrijwilligers. De vuurtoren is elke dag geopend, behalve eerste kerstdag en Nieuwjaarsdag. Dit geldt ook voor Ecomare en Museum Kaap Skil.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten