<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
In deze film ontdek je wat er de afgelopen jaren met de dijk van Texel is gebeurd om te zorgen dat het eiland de komende 50 jaar weer beschermd is tegen het water.
In deze film ontdek je wat er de afgelopen jaren met de dijk van Texel is gebeurd om te zorgen dat het eiland de komende 50 jaar weer beschermd is tegen het water. (Foto: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)
TexelTips

Verhalenfilm Bij ons op de Dijk - Waterveiligheid Texel

Voor iedereen die afgelopen zondag niet in Cinema Texel kon zijn om de verhalenfilm 'Bij ons op de Dijk' te zien hebben we hieronder de hele film voor jullie.

De film is een initiatief van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. De filmomschrijving is als volgt: Het water is zowel onze vriend als onze vijand. Hoe houdt een eiland als Texel stand tegen het geweld van de zee? En blijft tegelijkertijd de verbinding behouden? In deze film ontdek je wat er de afgelopen jaren met de dijk van Texel is gebeurd om te zorgen dat het eiland de komende 50 jaar weer beschermd is tegen het water. De bijzondere hoofdrolspeler van dit verhaal is de dijk van Texel. De held van deze film. De kijker wordt meegenomen in de ontwikkeling van de dijk aan de hand van verschillende 'verhalenvertellers'. Met Texelaren van de toekomst duiken we in de historie van de dijk. Om vervolgens te ontdekken dat leven bij en met het water minder zorgeloos is dan het lijkt. De klimaatveranderingen zijn niet alleen een uitdaging voor Texel, maar voor ons allemaal. En de tijd om in actie te komen neemt steeds verder af. Welke innovatieve oplossingen zijn er de afgelopen jaren op Texel gebouwd? En hoe zijn die gemaakt?"

In de film wordt het verhaal door verschillende ogen verteld. Leraar Johan, met groep 7/8 van Texelse basisschool De Bruinvis; Openwaterzwemmers Marian van Tatenhoven en Jan Wiering; Texelse Schapenboer, Henk van der Star; Gemeentearcheoloog van Texel, Michiel Bartels; Burgemeester van Texel, Michiel Uitdehaag; Hoogleraar kustwaterbouwkunde, Stefan Aarninkhof; Dijkgraaf Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Luc Kohsiek; Technisch manager HHNK, Rob Bakker; Projectleider Prins Hendrik Zanddijk, Anita Willig.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten