<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Evalien Weterings
TexelTips

Nederlands beste B&B staat in De Koog

De Koog aan Zee is de beste bed & breakfast van heel Nederland. Bezoekers van de beoordelingssite Zoover gaven het logiesbedrijf van Joan de Groot en Atie Voerman een gemiddeld waarderingscijfer van maar liefst 9,88. Bovendien wonnen ze een Zoover Award Platinum voor de beste accommodatie van de Waddeneilanden.

De B&B aan de Dorpsstraat heeft inderdaad alles. De locatie is echt geweldig: aan de rand van het Texelse bos en op loopafstand van het strand, de duinen en het gezellige centrum van De Koog. Tegelijkertijd is de afstand tot het dorp groot genoeg om geen last te hebben van het geroezemoes dat een drukke zomer met zich meebrengt.

Joan en Atie hebben de B&B in 2013 gebouwd. Helemaal naar eigen wens en inzicht. "Modern, maar aan de buitenkant met een landelijke uitstraling. We wisten vanaf het begin dat we een rietgekapte woning wilden", vertelt Atie. De drie kamers – met de Texelse namen De Schelp, De Schapenboet en Het Strandhuis – zien er pico bello uit, met een eigen badkamer, flatscreen tv, koelkast en gerieflijke boxspringbedden.

Misschien nog wel belangrijker dan alle luxe zijn Joan en Atie zelf. Ze hebben jarenlange ervaring in de horeca. In De Koog waren ze eigenaar van restaurant De Zandloper en café Het Biervat, werk dat Atie combineerde met een baan op het gemeentehuis. Gastvrijheid is misschien wel hun tweede natuur. Dat blijkt uit alles: van de Texelse appelsap met koek bij de ontvangst tot aan de gratis tandem die gasten ter beschikking staat en van het uitgebreide ontbijt met verse jus d'orange en een eitje van de eigen kip tot aan de boeken, spelletjes en paraplu voor een regenachtige dag. Een review op Zoover zegt veel: "Geweldige kamer met grandioos ontbijt. Heerlijk fris en ontzettend vriendelijke gastvrouw en gastheer."

Joan en Atie zijn blij met alle waardering, maar kloppen zichzelf niet op de borst.  "Het is leuk om contact met mensen te hebben. Dat kost je weinig, alleen tijd en aandacht. En het wordt zeer gewaardeerd. Bovendien is dit werk heerlijk rustig en weet je precies wat je kunt verwachten. Heel anders dan de horeca. Daar heb je soms niemand binnen en loopt het een andere keer plotseling storm. Wij zijn hier heel blij mee."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten