<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
TexelTips

TESO-veerboot van LEGO

Wie bouwt de leukste, de best gelijkende of de meest futuristische TESO-veerboot in LEGO? Dat is de grote vraag bij de Texelse LEGO-dag, die zondag 11 augustus voor de elfde keer wordt gehouden op boerderij Nieuwkoop.

Esther en Erik Bakker, de drijvende krachten achter het organiserend TexelsBouwblokje, zijn al maanden druk in de weer om de meeste uiteenlopende verzamelingen en creaties van LEGO naar Texel te halen. Een omvangrijke klus, want het Deense speelgoed is al jaren zeer in trek. Bijzondere collecties en bouwwerken reizen door heel Europa. "Om niet achter het net te vissen, moet je dus elk jaar opnieuw flink je best doen. Ons evenement trekt altijd veel bezoekers en die wil je een kwalitatief goed bouwniveau met herkenbare en onherkenbare thema's aanbieden. We zijn er trots op dat dit weer is gelukt", vertelt Esther.

De liefhebbers zullen niet worden teleurgesteld. Er rijden treinen op de LEGO-dag en er staan kolossale robots en landbouwmachines. Bijzonder zijn ook de honderden balletjes die door een aaneengesloten rij draaiend en schuivende constructies in de rondte blijven gaan. Uiteraard worden ook oude sets, losse onderdelen en 'minifigs' verkocht.

Aan de bouwwedstrijd rond de TESO-boot kan iedereen meedoen. Er zijn prijzen te winnen in verschillende leeftijdscategorieën. Meer bijzonderheden vind je op www.texelsbouwblokje.nl.

De LEGO-dag duurt van 10:00 tot 16:00 uur. De toegang is gratis. Boerderij Nieuwkoop is gevestigd op het adres Pontweg 146, tegenover juttersmuseum Flora, halverwege Den Burg en De Koog.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten