Restaurant Tip: Restaurant Opduin in De Koog | TEXEL | het '0222' gevoel
Logo texel0222.nl
Eten & Drinken

Restaurant Tip: Restaurant Opduin in De Koog

Het restaurant van Grand Hotel Opduin, gelegen tegen de  duinen van De Koog staat al jaren bekend als één van de betere op het eiland. Uiteraard hoef je er niet te verblijven om te kunnen genieten van de heerlijke gerechten van chef-kok Aart Wijker en zijn team.

De gerechten komen uit de Texels-Franse keuken. Met verse, seizoensgebonden producten die zoveel mogelijk bij Texelse producenten  ingekocht worden.  Zo wordt  de  vis  geleverd door  lokale  vissers, het varkensvlees  door  een Texelse varkensboer van de Hoge Berg en alle zuivel door lokale boeren.  Opduin  is aangesloten  bij  de  Slow  Food  Chefs  Alliantie. Slow Food draagt uit dat voedsel vooral lekker, puur en eerlijk moet zijn. Dat het ambachtelijk wordt bereid zonder kunstmatige toevoegingen  en dat het zonder schade voor de leefomgeving, het dierenwelzijn en de gezondheid moet worden geproduceerd. Een geliefde keuze is het drie gangen Slow Food Menu. De kaart is zeer divers: van klassiekers tot streetfood. Voor de jongste gasten is er een speciale kindermenukaart. Zij mogen zelf hun diner samenstellen.

Een recensie: "Alles klopte: buiten het zicht op de pal naast het raam gelegen duinen en binnen de warme sfeer van gastvrijheid, met een menukaart die veel beloofde en dat ook wáár maakte. Een bezoek aan Restaurant Opduin is een ervaring die mijn vrouw en ik oprecht koesteren." J. uit Krimpen aan den IJssel

Restaurant Opduin - Ruijslaan 22 De Koog Reserveren: 0222 317445 - WEBSITE

Meer berichten