Restaurant Tip: RESTAURANT DE SMULPOT | TEXEL | het '0222' gevoel
Logo texel0222.nl
Eten & Drinken

Restaurant Tip: RESTAURANT DE SMULPOT

Ontbijten, lunchen of dineren op Texel? De Smulpot, dit jaar uitgeroepen tot het leukste restaurant van het eiland, is hét adres. Het is prachtig gelegen in het oude centrum van Den Burg en iedere dag vanaf 9:00 uur open.

De lunchkaart van De Smulpot is beroemd vanwege de heerlijke broodjes, rijkelijk belegd met verse ingrediënten. Ook staan voortreffelijke lunchsalades, soepen en uitsmijters op de kaart. Verder serveert De Smulpot sfeervolle en uitgebreide High Teas en High Wines. De Bourgondiër kan hier zijn hart ophalen, alle wijnen zijn per glas te bestellen. Met honger ga je hier niet van tafel… Mooie stukken vlees en vis worden hier geserveerd. Op de dinerkaart van De Smulpot vind je ondermeer de Smulspies, lady steak en een echte mannen streak, lamsvlees, de gouden hamburger met alles er op en aan, maar bovenal zijn de super malse spareribs berucht en beroemd (sommige gasten vermoeden dat het spareribs van een "Tekkel varken" afkomstig zijn). Ook voor de mindere trek zijn de porties in kleinere maat te verkrijgen en hebben wij voor de kleine vrienden een speciale kaart in de vorm van een kleurplaat, bomvol heerlijke lunch- en dinergerechten. Als toetje krijgen de jeugdige gasten van De Smulpot een superleuke ijsbeker, die natuurlijk mee naar huis mag.

De Smulpot heeft een van de gezelligste terrassen van Nederland. Dat vinden niet alleen chauvinistische Texelaars. Het terras staat al jaren hoog in de Horeca Misset Terras Top 100 en werd in 2014 zelfs uitgeroepen tot het gezelligste van heel Nederland.

Een recensie: "Bij ieder bezoek 3x per jaar zeker naar Texel of het nu regent sneeuwt of de zon schijnt gaan we er heen voor 'n heerlijke lunch of diner. Vriendelijk personeel, lekker eten, gezelligheid, Top." - M. van Amen

Restaurant De Smulpot - Binnenburg 5 Den Burg Reserveren: 0222 312 756 WEBSITE

Meer berichten