Hardlopen door de natuur | TEXEL | het '0222' gevoel
Logo texel0222.nl
Foto: Willem Sangers
Texel Actief

Hardlopen door de natuur

Loop je graag hard, dan kun je op Texel je hart ophalen, al helemaal als je het fijn vindt om door de natuur te rennen. Bos, strand, heide en duinen, zo'n beetje elke denkbare – onverharde – ondergrond komt op het eiland wel voor.

's Zomers zijn er op Texel iedere week drie recreatieve wedstrijden. Bij paal 28 gaat van 10 juli tot en met 21 augustus iedere woensdag om 19:30 uur een strandloop van start, georganiseerd door Atletiekvereniging Texel. Het voetbalveld in Den Hoorn vormt iedere vrijdag van 12 juli tot en met 16 augustus start en finish van een crossloop, georganiseerd door ZDH, de plaatselijke voetbalclub. Het parcours is prachtig en slingert zich door duingebied De Bollekamer. Bij de Turfveld Zomercross (iedere zondag van 14 juli tot en met 25 augustus en georganiseerd door de atletiekvereniging) loop je door De Dennen. Start (om 10:30 uur) en finish zijn bij Bospaviljoen 't Turfveld aan de Nattevlakweg.

Je kunt bij alle wedstrijden kiezen uit afstanden van 4 en 8 kilometer. Voor kinderen is er een miniloop over circa 1 kilometer (en bij de Turfveld Zomercross ook over 2 kilometer).

Meer berichten