<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Komen en Gaan van Kathrin Schlegel.
Komen en Gaan van Kathrin Schlegel.
TexelTips

Stem mee op nieuw kunstwerk TESO

De veerhaven van TESO bij 't Horntje krijgt een nieuw kunstwerk. Hoe dat eruit zal zien, wordt medebepaald door de bezoekers van de S.E.A. Art Tour. Je stem uitbrengen op één van de drie ontwerpen kan via www.sea-texel.nl.

Samen met een groepje leerlingen van scholengemeenschap De Hogeberg heeft de organisatie van de S.E.A. Art Tour drie kunstenaars geselecteerd: Zoro Feigl, Kathrin Schlegel en Linda Verkaaik. Zij hebben de opdracht gekregen een kunstwerk te maken dat past op de betonnen balk die in de haven staat en voorheen onderdeel was van de noodaanleg. Het moet bovendien geïnspireerd zijn op het werk van Theo Gerkema, die de getijstromen in de Noord- en Waddenzee bestudeert.


Zeearmen van Linda Verkaaik.

Het ontwerp van Kathrin Schlegel heet 'Komen en Gaan'. De titel verwijst niet alleen naar eb en vloed, maar ook naar het komen en gaan van de veerboot. Ook de bezoekers van het eiland en de forenzen kunnen zich door deze titel verwelkomd voelen. Het voorstel betreft twee glimmende, horizontaal gemonteerde op de wind draaiende objecten met een kleurverloop. De golfbeweging verwijst naar de beweging van de zee.

Het werk van Zoro Feigl heet 'Boeien'. Twee boeien zitten in een soort wip aan elkaar verbonden. De groene ligt in de zee en golft zachtjes op de golven heen en weer. De rode boei, met een lange arm verbonden aan de groene, zit aan de andere kant van de wip. Hoe lager de groene boei in zee ligt, hoe hoger de rode boei hangt boven de kade. Via de wip en een serie draaipunten en hefbomen wordt elke beweging die de zee meegeeft via  de onderste boei doorgegeven aan de bovenste boei.

'Komen en Gaan' van Linda Verkaik laat de bewegingen van het water zien. Door waterstromen worden zand en slib verplaatst, kalven eilanden af en groeien ze aan, verschuiven zandplaten en verleggen vaargeulen zich. In de 'technologische' omgeving van de haven heeft de kunstenaar gekozen voor een organische, natuurlijke, zachte vorm, om zo ook de andere kant van de wetenschap een gezicht te geven.

Tijdens de S.E.A. Art Tour, die nog tot en met eind augustus duurt, kun je tien kunstwerken bezoeken. De andere staan of liggen onder meer bij Kaap Skil, fort De Schans, het Bossie op de Hoge Berg, Ecomare en de jachthaven in Oudeschild. De route is met de auto of de fiets in willekeurige volgorde af te leggen.


Boeien van Zoro Feigl.

Tickets kosten €10,- en zijn verkrijgbaar bij de VVV en kerkgebouw De Burght in Den Burg, Ecomare (bij De Koog) en Kaap Skil (Oudeschild). Meer informatie vind je op www.sea-texel.nl.
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten