<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Wouter Bakker Photography
Texel Actueel

Muziekfestival SomPop: Texels grootste tuinfeest

Het wordt ook wel "het grootste tuinfeest van het jaar" genoemd: muziekfestival SomPop, dat zaterdag 6 juli in De Waal wordt gehouden. Drie podia en een vierde feestlocatie staan met 33 acts en andere activiteiten garant voor twaalf uur topvermaak voor jong en oud. SomPop begint om 12:00 uur en duurt tot middernacht.

Op het hoofdpodium staan dit jaar maar liefst zeven bands. Het programma is divers: van de melodieuze pop van de Belgische band And Then Came Fall tot de (pop)rock van Tape Toy en Bony Macaroni en de stampende techno van Fata Boom, dé festivalhype van dit moment. "En dan is er ook nog de nodige hiphop met Traudes en Pat Smith", meldt de organisatie. Het eerste optreden op het hoofdpodium begint om 13:00 uur.

Vanaf de andere twee podia – Het Waal 17 Dansstrand en de TX Bier Boer – klinkt net als vanuit het Texels Kwartier al muziek zodra de poort naar het festivalterrein om 12:00 uur opengaat. Op het Dansstrand staan twaalf uur lang DJ's, die non-stop draaien en zorgen dat niemand kan blijven stilstaan.

In de TX Bier Boet wisselen DJ's en bands elkaar af en zijn ludieke dingen te zien en te beleven, zoals de Muziekbingo en de jaarlijkse Pubquiz. Speciaal is ook het optreden van het duo Jan (Keizer) en Anny (Schilder), beroemd geworden door BZN. Zij maken een laatste tournee door Nederland en doen daarbij ook SomPop aan.

In het Texels Kwartier ten slotte kunnen mannen met baarden naar de barbier, kun je lekker genieten van mooi Texels bier, is veel muziek en worden ook de jongste bezoekers op topvermaak getrakteerd.

Iedereen tot 17 jaar mag bij SomPop gratis naar binnen. Ben je 18 jaar of ouder, dan betaal je €5,- voor toegang tot het feest. Meer informatie vind je op www.sompop.nl. Aanbevolen wordt om tijdig te komen, want als het terrein vol is, dan gaat de poort dicht.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten