Eat & read met Lodewijk Dros | TEXEL | het '0222' gevoel
Logo texel0222.nl
Eten & Drinken

Eat & read met Lodewijk Dros

In de vroege zomer van 1791 maakte Pieter Kikkert een rondwandeling over Texel, 45 kilometer lang, nadat een verwoestende storm er had huisgehouden en de zee hele stukken land had weggevaagd. Hij maakte er een verslag van, dat oud-Texelaar en theoloog en journalist Lodewijk Dros ruim twee eeuwen later in handen kreeg. Hij verwerkte de aantekeningen in een interessant boek, Eiland in de nevel, dat onlangs uitkwam, en waarin hij een caleidoscopisch beeld geeft van het leven op een eiland rond 1800.

Vrijdag 28 juni is er een 'Eat & read' met Lodewijk op Landgoed de Bonte Belevenis bij Den Hoorn. Terwijl hij vertelt over zijn boek, serveren Sabien Bosman van STAAL Catering en culinair journalist Annette van Ruitenburg een maaltijd, met onder meer het gerecht Eyerlandtsche Struyf, een Texels eiergerecht dat Kikkert op zijn wandeling heeft gegeten. Voorafgaand aan de maaltijd kun je mee op een wandeling door Nationaal Park Duinen van Texel.

De entree (inclusief maaltijd en twee drankjes) bedraagt €39,50. Voor meer informatie en reserveren: info@staalcatering.nl, tel. 06 55740685.
 

Meer berichten