<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Liselotte Schoo
Eten & Drinken

Culinair wandelen over de haven van Oudeschild

Maak een prachtige avondwandeling over de haven van Oudeschild en strijk op acht plaatsen neer om iets lekkers te eten. Dat kan op vrijdag 28 juni, wanneer op deze bijzondere locatie voor de vierde keer de Amusetour wordt gehouden.

Aan dit evenement, ook wel een walking diner genoemd, doen acht bedrijven mee: Visrestaurant 't Pakhuus, Brasserie TX, De Compagnie, Restaurant Havenzicht en Eetcafé De Kombuis doen hun eigen deuren open. De andere drie – De Oude Vismarkt, De Zelfpluktuin en Texel Catering – liggen niet aan de route, maar zijn op deze avond op een speciale plaats te vinden.

De deelnemers doen hun uiterste best om te laten zien en proeven waar ze in uitblinken en schenken bij hun gerechtjes een bijpassende drank, met en zonder alcohol. De amuses die je overal krijgt, geven een knipoog naar de omgeving, terwijl ook het achterland van Oudeschild niet wordt vergeten. Zo komen heel veel lokale smaken én ingrediënten aan bod en is de Amusetour een ideale manier om kennis te maken met de Texelse keuken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan oesters en alikruiken, aardbeien en lamsvlees. In samenwerking met Smakelijk & Meer serveert De Oude Vismarkt verse oesters van het wad.

De Amusetour heeft een avondvullend programma. De eerste hapjes zijn verkrijgbaar om 17:00 uur. Vanaf 20:30 uur is er een dessert bij De Zelfpluktuin, die neerstrijkt vlakbij De Compagnie. De hele avond is er live muziek op diverse locaties. Ook straatartiesten luisteren het evenement op. Een leuke attractie is net als bij de vorige edities de oester & bubbelboot. Tussen Visrestaurant 't Pakhuus en De Compagnie fungeert 't Sop als watertaxi. Om 22:00 uur begint de After Amusetour Party.

Een passe-partout kost €51,50, voor acht gerechtjes mét bijpassende dranken. Reserveren kan tot 27 juni via www.amusetour.nl, bij de deelnemende restaurants en dit jaar ook bij Smakelijk & Meer in Oudeschild. Bezoekers met bijzondere dieetwensen, kunnen dit via de online kaartverkoop melden, zodat het menu hierop kan worden aangepast. Op de Facebookpagina (www.facebook.com/amusetourtexel) worden sneak previews gegeven en staat nog veel meer informatie.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten