<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Texel Actueel

Groot Mannenkoor in RK-kerk

Het Groot Mannenkoor Noord-Nederland is een projectkoor, dat in wisselende samenstelling steeds vier repetities en vier concerten verzorgt. Zaterdag 22 juni treedt het op in de katholieke Johannes de Doperkerk in de Molenstraat in Den Burg. Aanvang 14.30 uur.

De leden van het GMNN (zoals de afkorting luidt) vormen een gemêleerd geheel. De een wil gewoon zo vaak mogelijk zingen, de ander heeft onregelmatig werk, waardoor hij zich niet bij een vast gezelschap kan aansluiten. Het GMNN bestaat inmiddels uit een vaste kern, waarvan een groot aantal zangers op Texel woont. Zij vinden het extra leuk om op 'eigen' eiland op te treden. De leiding is in handen van dirigent Martin Mans. In maar heel weinig repetities, die worden gehouden in Heerenveen, ziet hij kans een homogeen klinkend geheel te vormen en enkele solisten eruit te laten springen.

Het repertoire is overwegend religieus. Op het programma staan liederen als Majesty, Houd mij vast, Guide me, Veni Jesu en By the rivers of Babylon. In Where no one stands alone levert bariton Rindert Kempenaar een bijzondere solo. Organist en pianist Marien Stouten zorgt voor instrumentale begeleiding.

De entree bedraagt €15,-. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de VVV in Den Burg en via www.martinmans.nl en tel. 06-25391903.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten