<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Texel Actueel

Cabaret en muziek bij theater De Toegift@Klif 12

  Aankondiging

Al bijna dertig jaar heeft het kleine Den Hoorn een eigen theater, De Toegift@Klif 12, waar wekelijks landelijk bekende cabaretiers, muzikanten en andere artiesten optreden. Ook zijn er geregeld speciale voorstellingen in combinatie met een diner, verzorgd door de medewerkers zelf.

"Het leven deelt rake klappen uit. Als je even niet oplet, spuugt ze je vol in het gezicht." Dat zegt Elke Vierveijzer, die vrijdag 13 oktober de voorstelling Zonder Genade speelt. Elke studeerde in 2014 af aan de Koningstheateracademie en stond een jaar later in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In haar debuutprogramma toont ze een bijzondere combinatie Nederlandse kleinkunst- en cabaretteksten en volle muzikaliteit. Dat resulteert in adembenemende liederen die altijd wel ergens schuren, of juist onverwacht troostend zijn.


Zaterdag 21 oktober speelt Jochen Otten, bekend van het tv-programma Sluipschutters, zijn voorstelling Troosten. Wat we ervan moeten verwachten, blijft een verrassing. Otten wordt als volgt aangekondigd: " Ondanks zijn gebrek aan moederinstinct en het grote, diepe gat in zijn empathisch vermogen, zult u zich getroost weten door zijn spervuur aan rake grappen in dit prachtige, persoonlijke verhaal."

Zondag 22 oktober spelen The Moonshiners een divers programma, variërend van zwoele jazzstandaards tot The Carpenters en Linda Ronstadt. Zondag 29 oktober trakteert de Volendamse zesmansformatie Gold Water haar bezoekers op klassiekers van The Rolling Stones, Robbie Williams, Pearl Jam, AC/DC, The Eagles, Led Zeppelin en andere grootheden.

"Jeuk komt van binnenuit, jeuk is een emotie", vindt Kirsten van Teijn, die vrijdag 3 november haar programma Zalf speelt. Maar ze krijgt ook jeuk van de wereld om zich heen. Ze stelt zich de vraag: "Moet men krabben waar het jeukt?" Soms moet je niet krabben, maar het laten jeuken. Want als je op één plek krabt, begint het ergens anders te jeuken. En als iemand 'stop' zegt, wordt het alleen maar erger.

Pepijn Schoneveld komt op zaterdag 11 november naar Den Hoorn met de voorstelling Stante Pede. Een bijzondere naam. "Stante pede betekent op staande voet, nu. Want alles moet nu, meteen, zo snel mogelijk. Nu, nu, nu. Terwijl Pepijn juist in het nu probeert te zijn. Daar is het namelijk veel leuker."

Van eigen makelij bij De Toegift@Klif 12 is theaterdiner Kleur, dat je bijna wekelijks (meestal op zaterdag) kunt bezoeken. Op deze even smaakvolle als kleurrijke avond heb je als gast de keuze uit een 3- of 4-gangenmenu, terwijl je tussen de gangen door kostelijk vermaakt wordt. Dit gebeurt door de medewerkers van het theater, die niet alleen goed kunnen koken of bedienen, maar zich ook op een podium als een vis in het water voelen.

Een bezoek aan een voorstelling of concert bij De Toegift@Klif 12 kun je bijna altijd combineren met een diner. Reserveren is in dat geval gewenst. Meer bijzonderheden vind je op www.detoegift.com.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten