<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Texel Actueel

Jubileum Texel Blues: fenomenaal en internationaal

  Aankondiging

Meer dan dertig acts op vijftien podia, een challenge voor jonge muzikanten én een extra jubileumconcert in een grote feesttent op de ijsbaan. Dat staat allemaal op het programma van het festival Texel Blues, dat vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 oktober voor de dertigste keer wordt gehouden.

De organisatie pakt flink uit met deze jubileumeditie. De line up is fenomenaal en zeer internationaal. Eén van de grote trekpleisters is de Brit Errol Linton, die bij de uitreiking van de British Blues Awards mar liefst drie keer tot de beste bluesharpspeler werd uitgeroepen. Niet de minste is ook zijn landgenoot Laurence Jones, een nog maar 25-jarige zanger, gitarist en songwriter die lijdt aan de ziekte van Crohn, maar ondanks alle ongemakken die dat met zich meebrengt veel lof krijgt voor zowel zijn albums als zijn optredens. Andere prominenten zijn de AJ Plug Band, Veltman Brothers en Ruben Hoeke, die zijn vijfentwintigjarig jubileum op Texel viert. Speciale aandacht verdient zeker de Amerikaan Eric Gales, door niemand minder dan Joe Bonamassa uitgeroepen tot één van de beste gitaristen ter wereld. Op Texel Blues treedt hij op met special guest Joanne Shaw Taylor, een Britse zangeres en gitarist die op zestienjarige leeftijd werd ontdekt door Dave Stewart van the Eurythmics.


De meeste concerten zijn op vrijdag en zaterdag en beginnen dan rond 22.00 uur. De hoofdact beklimt rond middernacht het podium. Nieuw is dit jaar de Young Texel Blues Challenge op zaterdagmiddag, met gratis optredens in cafés De Slock, De Zwaan en Mans en bij Stayokay van bands met een gemiddelde leeftijd van ten hoogste twintig jaar.

Een fantastisch extraatje is er zondagmiddag in de vorm van een jubileumconcert in een feesttent op de ijsbaan. Maximaal 1500 bezoekers kunnen hier genieten van artiesten als Eric Gales, Ian Siegel Band, Eammon McCormack en The Gary Moore Band. Texel Blues wordt zondagavond afgesloten met een optreden van de Errol Linton Blues Band.

Tickets zijn in allerlei vormen verkrijgbaar, zowel in de voorverkoop als aan de kassa. Meer informatie, ook over het volledige programma, vind je op www.texelblues.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten