<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Texel Actueel

Held, gewone jongen en rake klappen

  Aankondiging

Al bijna dertig jaar heeft het kleine Den Hoorn een eigen theater, De Toegift@Klif 12, waar wekelijks landelijk bekende cabaretiers, muzikanten en andere artiesten optreden. Ook zijn er geregeld speciale voorstellingen in combinatie met een diner, verzorgd door de medewerkers zelf.


Marcel de Groot, zoon van Boudewijn, speelt donderdag 21 september #Held, een programma met gloednieuw repertoire en hier en daar een oude bekende. De zanger en gitarist speelde jarenlang in dienst van anderen, onder wie zijn vader en Maarten van Roozendaal, maar vindt het nu tijd geworden "om zijn eigen held te zijn en zijn eigen verhaal te vertellen".

Appeltje eitje is de naam van het programma van Maarten Ebbers, die donderdag 28 september in het Hoornder theater staat. Hij wordt omschreven als "een gewone jongen, waar er wel meer van zijn", met een brilletje, buikje, blonde haren en scheve tanden. "Maar dan pakt hij zijn gitaar en scheurt en jankt en verleidt, monden zakken open en billen schuiven langzaam naar de puntjes van de stoelen. Maarten zingt, preekt en betovert. Dit is te muzikaal om cabaret te zijn. Maar voor een muzikant is Maarten dan wel errug grappig."

In Sleutelmoment combineert Henry van Loon zaterdag 7 oktober in een bijzondere stijl stand-up, typetjes, liedjes en visuele grappen. Zijn verhalen hebben vaak een herkenbaar vertrekpunt in het dagelijks leven, maar worden algauw compleet surreëel. Door Van Loons acteertalent worden deze situaties beeldend en verfijnd tot leven gewekt.

"Het leven deelt rake klappen uit. Als je even niet oplet, spuugt ze je vol in het gezicht." Dat zegt Elke Vierveijzer, die vrijdag 13 oktober de voorstelling Zonder Genade speelt. Elke studeerde in 2014 af aan de Koningstheateracademie en stond een jaar later in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In haar debuutprogramma toont ze een bijzondere combinatie van Nederlandse kleinkunst- en cabaretteksten en volle muzikaliteit. Dat resulteert in adembenemende liederen die altijd wel ergens schuren, of juist onverwacht troostend zijn.

Van eigen makelij is theaterdiner Kleur, dat je bijna wekelijks (meestal op zaterdag) kunt bezoeken. Op deze even smaakvolle als kleurrijke avond heb je als gast de keuze uit een 3- of 4-gangenmenu, terwijl je tussen de gangen door kostelijk vermaakt wordt. Dit gebeurt door de medewerkers van De Toegift@Klif 12, die niet alleen goed kunnen koken of bedienen, maar zich ook op een podium als een vis in het water voelen. Of het nu een hilarische conference is, een mooi lied, een grappige sketch of een ontroerend stukje poëzie, het kan allemaal in deze unieke formule.

Een bezoek aan een voorstelling of concert bij De Toegift@Klif 12 kun je bijna altijd combineren met een diner. Reserveren is in dat geval gewenst. Meer bijzonderheden vind je op www.klif12.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten