Afbeelding

Texel Halve Marathon: in 237 seconden vol

Aankondiging

De Texel Halve Marathon wordt iedere laatste zondag van september gehouden: dit jaar op 24 september. Maar voor de deelnemers begint dit loopspektakel eigenlijk al in de nacht van 31 januari op 1 februari. Dan zitten ze om klokslag twaalf uur klaar achter hun computer om zich in te schrijven. Zijn ze later, dan kunnen ze het wel op hun buik schrijven. Voor deze editie waren alle 1700 startbewijzen in 237 seconden vergeven.

De Texel Halve Marathon is, zeker op sportgebied, één van de meest bijzondere gebeurtenissen van het jaar. Heel speciaal is de start vanaf het bovendek van de veerboot, waarbij de lopers begeleid door het sonore geluid van de scheepstoeter het eiland opstromen. Vervolgens krijgen ze een afwisselend parcours voorgeschoteld, met een sfeervolle doorkomst in Den Hoorn en een schitterend landschap, bestaand uit weilanden, bos, duinen en strand. De finish is op de Groeneplaats in het centrum van Den Burg.

Toeschouwers kunnen de wedstrijd uitstekend volgen. Een aanrader is onderweg het dorpspleintje in Den Hoorn, waar het deelnemersveld wordt opgesplitst. De deelnemers aan de loop over 21 kilometer gaan linksaf de Herenstraat in, deelnemers aan de loop over 6 en 10 kilometer gaan via de Kerkstraat het dorp uit. Andere locaties waar veel publiek zich verzamelt, zijn restaurant Bos en Duin (na 10 kilometer), strandpaviljoen Westerslag bij paal 15 (na 12 kilometer) en restaurant De Worsteltent (na 17,5 kilometer).

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt in Den Burg de Kidsrun gehouden. Kinderen vanaf 4 jaar lopen twee rondes door het centrum, in totaal zo'n 1250 meter. Start en finish zijn op de Groeneplaats. Het eerste startschot, voor de jongste jeugd, klinkt om 11.00 uur.

De halve marathon is al maanden volgeboekt, deelnemen aan de Kidsrun kan nog wel. Bij het schrijven van deze aankondiging waren er ook nog plaatsen voor de Zes van Den Hoorn (de loop van Den Hoorn naar Den Burg).

Meer bijzonderheden vind je in de speciale bijlage in het hart van deze krant en op www.texelhalvemarathon.nl.

Van onze partners