<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
TexelTips

Historische gebouwen op Monumentendag

  Aankondiging

Texel kent een groot aantal fraaie en prachtig onderhouden historische gebouwen. Een deel daarvan is zaterdag 9 september (gratis) te bezoeken op de Open Monumentendag.

In Den Burg gaat het om museum de Oudheidkamer, het Polderhuis (waar nu de Texelse Courant is gevestigd), kerkgebouw De Burght en het Schoutenhuys. In Den Hoorn kun je terecht in de pas gerestaureerde boerderij op Diek 33, het Hoornder kerkje en de voormalige Vermaning, nu het atelier van kunstschilder Henk Noorlander.

In De Cocksdorp en omgeving kun je een kijkje nemen in het bakhuis bij hoeve Dorpzicht, de beide kerken en de vuurtoren. In Zuid-Eierland zijn de deuren open van de oude school, nu museum en atelier van Niek Welboren en Kerstin Edelmann. In De Waal gaat het om de voormalige pastorie Langwaal en Cultuurhistorisch Museum Texel, in Oosterend om de Maartenskerk en Wijnhuis Texel en in Oudeschild om museum Kaap Skil, Duikclub Texel en de galerie van kunstenaar Gerd Jan Roos. Ook in het buitengebied zijn er enkele aanraders: de vier eeuwen oude boerderij De Waddel, de eendenkooi op Zuidhaffel, fort De Schans en de gerestaureerde schapenboet bij boerderij Westerheem bij Den Hoorn.

Meer bijzonderheden vind je op www.openmonumentendag.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten