<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Eten & Drinken

Texel Culinair: festival voor fijnproevers

  Aankondiging

Texel is een eiland van en voor fijnproevers. Nooit en nergens wordt dat duidelijker dan tijdens Texel Culinair, dat van vrijdag 8 tot en met zondag 10 september de veertiende editie beleeft.

De Dorpsstraat in De Koog verandert dat weekend in een groot, sfeervol openlucht restaurant, waar je kunt genieten van de lekkerste hapjes, bereid door de koks van bijna dertig Texelse brasseries en restaurants. Daar zijn in vergelijking met vorig jaar enkele nieuwe bij, waaronder Peek, Gusta, Paal 12 en Paal 17. Ook is er een mystery stand, waar verschillende (nu nog onbekende) chefs hun kunsten vertonen.

Bij Texel Culinair kun je je hart ophalen aan verrukkelijk Texels lamsvlees, boerenkaas, garnalen, kokkels, oesters en andere heerlijkheden uit de zee om ons heen. Om maar een paar voorbeelden van onze lokale delicatessen te noemen. Daarnaast staat het eiland bekend om z'n uitstekende bieren en kruidenbitters. 'Groen en Kruidig' is dit keer het thema, wat betekent dat er speciale aandacht is voor op Texel groeiende en geteelde groenten en kruiden. Gezellig slenterend langs de kraampjes maak je je keuze en stel je je eigen menu samen. De deelnemende eethuizen serveren elk een voor-, een hoofd- en een nagerecht.

Texel Culinair begint vrijdag om 16.00 uur en zaterdag om 15.00 uur en duurt tot circa 22.30 uur. Zondag begint het evenement om 12.00. Een deskundige jury maakt dan bekend welke koks de meest verrassende en smakelijkste gerechtjes hebben geserveerd. De proeverij duurt vervolgens tot 18.00 uur. Tijdens het hele festival zijn er optredens van artiesten van zowel Texelse bodem als van de overkant. Ook kinderen hoeven zich niet te vervelen. Zo laat de enige echte Texelse Goochelaar de meest verrassende trucs zien.

Betalen doe je met Kôgertjes. Deze muntjes zijn tijdens het evenement verkrijgbaar bij de mobiele kassa's in de Dorpsstraat en kosten €2,- per stuk. Bij alle kassa's kun je pinnen. Niet-gebruikte muntjes kun je na afloop weer inleveren. Meer informatie is te vinden op www.texelculinair.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten