<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Texel Actief

Vroeg of juist laat: op excursie

  Aankondiging

Van de orchideeën in Waalenburg tot de lepelaars in De Geul, de Texelse natuur is even rijk als divers. Voor wie er meer over wil weten, verzorgen organisaties als Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten dagelijks excursies onder leiding van ervaren gidsen.

Excursies zijn er in alle soorten en maten. Zie je er niet tegenop om op tijd op te staan, dan kun je bijvoorbeeld op zondag 16 juli in alle vroegte naar het wad. Het is die dag om half 7 's ochtends eb. Op dat tijdstip begint je wandeling over de bodem van de zee, die over een paar uur weer vol water staat. Tijdens Ochtendsfeer op het wad zie je de zon opkomen en hoor je alleen de geluiden van de natuur, zoals de vele vogels en het wegsijpelende water. Naast een ultieme ochtendbeleving ontdek je wat er allemaal in en van het wad leeft. Van de ontelbare schelpdieren, pieren en andere ongewervelden tot de vogels die op de droogvallende platen een gedekte tafel vinden.

Ben je meer een avondmens, dan is de excursie Schemeren in De Slufter op maandag 17 juli een aanrader. Samen met de boswachter maak je een wandeling over een kwelder vol kreken en plassen. De route voert langs ongebaande paadjes over vlak terrein. Onderweg zie je allerlei wad- en watervogels, maar ook bijzonder kwelderplanten, zoals lamsoor en zeekraal. Ook dit is een bijzonder avontuur, dat je niet zomaar zult vergeten.

Voor meer informatie kun je terecht bij Ecomare, tel. 0222-317741. Boeken doe je via www.ecomare.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten