<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Texel Actief

Wereldkampioenen in Texelse autocross

  Aankondiging

Maar liefst tien Engelse stockcarcoureurs, onder wie oud-wereldkampioenen Paul Harrison en Craig Finnikin, strijden om de prijzen in het Speedweekend, dat zaterdag 15 en zondag 16 juli op het circuit van MAB-club Texel in Eierland wordt gehouden.

Onder de bijna negentig deelnemers die zich hebben ingeschreven, zijn uiteraard ook veel Texelaars. Zij zullen voor eigen publiek hun uiterste best willen doen om niet als figurant op te treden, maar te bewijzen dat de kloof tussen hen en de wereldtop helemaal niet zo groot is. Hoe dan ook belooft het een schitterende editie te worden, met hoge snelheden, tactisch vernuft en spectaculaire inhaalraces. Het publiek heeft er uitstekend zicht op vanaf de hoge aarden wal rond het circuit aan de Hoofdweg.

Zoals gebruikelijk wordt gestreden in vijf klasses. Omvangrijk is ook het deelnemersveld bij de Rodeo's, 'gewone' auto's die niet meer door de APK kwamen. Opvoeren is verboden, verstevigen ook. Door de toegankelijkheid van deze klasse wordt niet altijd even zuinig omgesprongen met het materiaal. In de klasse Vrije Standaard rijden opgevoerde en verstevigde personenauto's, die garant staan voor hoge snelheden. De klasse Bangerstox bestaat uit auto's van maximaal 1200 kilo, die evenmin mogen worden versterkt. Talentjes van 12 tot 18 jaar ten slotte komen uit in de Juniorenklasse. In totaal worden zo'n tweehonderd coureurs aan de start verwacht.

Het Speedweekend duurt twee dagen. Elke coureur rijdt vier manches en op zondagmiddag de finale, mits hij of zij zich daarvoor plaatst natuurlijk. De races beginnen op beide dagen om 12.00 uur en duren de hele middag. Een passe-partout voor het hele weekend kost €15,-, een dagkaart €10,-. Kinderen tot en met 12 jaar betalen €10,- respectievelijk €5,-.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten