<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Willem Sangers
Texel Actief

Hardloopwedstrijden in de Texelse natuur

  Aankondiging

Houd je van hardlopen over onverhard terrein en vind je het leuk om je krachten eens te meten met een ander of met jezelf, dan ben je op Texel helemaal op de juiste plek. Gedurende een groot deel van de zomer worden hier drie wedstrijden in de week gehouden.

Van 12 juli tot en met 23 augustus is er iedere woensdagavond een strandloop bij paal 28, ook wel De Krim genoemd. Deze wedstrijd is echt een uitdaging voor iedereen die eens iets anders wil. De ene week is het water hoog en het zand mul, de andere week lonkt een breed en vlak strand. Ook de weersomstandigheden spelen een belangrijke rol. Je kunt kiezen of je 4 of 8 kilometer wilt lopen. Voor kinderen tot en met 12 jaar is er een parcours van 1200 meter. Inschrijven kan vanaf 19.00 uur bij het strandpaviljoen, de start is om 19.30 uur.

Elke vrijdag van 14 juli tot en met 18 augustus is er de crossloop van ZDH, de sportvereniging van Den Hoorn. De start is op het voetbalveld, het parcours slingert zich door het fraaie natuurgebied De Bollekamer. Ook hier kun je kiezen tussen 4 en 8 kilometer. Voor de jeugd is er een loop over 1 kilometer. Inschrijven doe je vanaf 18.45 uur in de voetbalkantine, de start is om 19.30 uur.

Ten slotte is er iedere zondagochtend van 16 juli tot en met 27 augustus de Bos en Duin Zomercross. Bij deze wedstrijd loop je over kronkelige bospaden en moet je een enkel duintje beklimmen. De afstanden zijn vergelijkbaar met die van de andere crosses. De inschrijving vindt vanaf 10.00 uur plaats bij appartementenhotel Bos en Duin, de lopers gaan vanaf 10.30 uur op weg.

Meer informatie vind je op www.avtexel.nl en www.svzdh.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten