<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Texel Actueel

West-Fries dialect, De Andersons en Lenny Kuhr

  Aankondiging

Ouderwets lachen met West-Friesland Plat, een liefdevolle oproep tot verwondering van De Andersons en de diepe heimwee van Lenny Kuhr: theater Klif 12 in Den Hoorn biedt de komende weken een gevarieerd programma.

"Echt niets brengt een mens in een beter humeur dan een gezond brok humor. En niets is zo aanstekelijk als samen met anderen lachen", vinden de leden van West-Friesland Plat. Geïnspireerd door hun grote voorbeelden Kees Stet, Tante Saar en Cor Steur brengen zij zondag 19 februari in het zangerige West-Friese dialect een bijzondere selectie conferences, sketches en liedjes. "Vergeet de zorgen van alle dag en laat je meevoeren in deze avondvullende voorstelling met lachgarantie", nodigt de groep uit. Overigens is de show in Klif 12 een matinee, die om 16.00 uur begint.


De Andersons trakteren hun publiek zaterdag 25 februari met Hier dooft niets op een avond met muzikale hoogstandjes, poëtische pareltjes en een enorm enthousiasme. Ze trekken ten strijde tegen onverschilligheid en doen een liefdevolle oproep tot verwondering. Daarbij refereren ze aan de Griekse wijsgeer Aristoteles, die drieënhalve eeuw voor Christus al zei: "Verwondering is het begin van alle wijsheid." De Andersons grijpen het leven bij de lurven en laven zich samen met het publiek aan liederen vol levenslust, liefdeslust en troost in stormachtige tijden. Je bent gewaarschuwd: De Andersons zijn eropuit je hart te veroveren en je met nieuwe dromen naar huis te sturen. De voorstelling begint om 20.30 uur.

Lenny Kuhr zingt zaterdag 4 maart Gekust door de eeuwigheid, een voorstelling vol heimwee die verrast, ontroert, inspireert en die je leven een verrassende wending kan geven. "Voor mij is heimwee de grondtoon van ieder mens", zegt de zangeres er zelf over. "Een onbestemd verlangen dat zich gaandeweg de voorstelling onthult. Ik wil mijn publiek in die grondtoon graag aanspreken, ontmoeten en meevoeren. Heimwee is de kracht die kunstenaars en mystici boven de vorm uit laat stijgen. Het kan ons naar de plek leiden waar heldere inzichten te vinden zijn." Lenny Kuhr wordt begeleid door gitarist Reinier Voet en basgitarist Mischa Kool. Het programma begint om 20.30 uur.

Met enige regelmaat is er bij Klif 12 Diner Cabaret. Deze bijzondere theatervorm is al ruim dertig jaar een begrip. Onder het genot van een driegangendiner word je vermaakt door de medewerkers van Klif 12 zelf. Staan ze het ene moment nog bij je aan tafel om je drankje te serveren, voordat je het door hebt, zie je ze op het podium om een sketch te spelen of een lied te zingen. Voor meer informatie: www.klif12.nl.

Bij Klif 12 kun je een voorstelling ook in andere gevallen combineren met een diner. Reserveren is in dat geval gewenst.

Reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496012&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>